Meniu
COȘUL DE CUMPĂRĂTURI

Termeni și condiții

1. Condiţii generale

2. Dreptul de autor asupra informațiilor publicate pe site

3. Produsele și serviciile oferite pe site-ul dfmag.ro, politica de prețuri

4. Plasarea comenzii/încheierea contractului

5. Anularea comenzii

6. Plata produselor

7. Livrarea produselor

8. Returul produselor cumpărate

9. Garanția produselor

10. Comentariile utilizatorilor pe site-ul dfmag.ro

11. Calitatea serviciilor de hosting, link-urile către alte site-uri, erori de funcționare, afișare culori

12. Abonarea și dezabonarea la buletinul informativ

13. Dreptul de cesiune

14. Politica de confidențialitate

15. Răspunderea noastră

16. Rezilierea unor termeni

17. Dispoziții finale


1. Condiţii generale

Termenii şi condiţiile următoare se aplică tuturor comenzilor plasate de client (denumit în continuare „dumneavoastră”) către societatea DEFACTO MEDIA s.r.l., 26376247, denumită în continuare „DFM”, „nouă ” sau „noi”, pe site-ul dfmag.ro.

Prin utilizarea dfmag.ro şi/sau prin plasarea unei comenzi, vă obligaţi să respectaţi termenii şi condiţiile specificate mai jos („Termenii”). Înainte de plasarea unei comenzi, vă rugăm să vă asiguraţi că aţi citit şi înţeles Termenii.

Doar persoanele cu vârsta de cel puţin 18 ani, care nu se află sub tutelă şi care au o adresă de domiciliu sau altă adresă în România, pot plasa o comandă.

Includerea oricăror produse sau servicii pe dfmag.ro la un moment dat nu implică sau garantează faptul că aceste produse sau servicii vor fi disponibile în orice moment. Ne rezervăm dreptul de a înceta în orice moment comercializarea unui produs.

Ne rezervăm dreptul de a modifica din când în când aceşti Termeni fără a vă notifica în prealabil. Comenzii dumneavoastră i se vor aplica Termenii specificaţi pe dfmag.ro la momentul plasării comenzii.

DFM dorește să ofere cea mai bună experiență online. În acest scop, trebuie să ne asigurăm că serviciile noastre funcționează ireproșabil. Înțelegeți și consimțiți (i) să nu postați, să nu redistribuiți, să nu încărcați și nici să promovați orice comunicări sau conținut care ar putea aduce prejudicii sau care ar putea avea o influență negativă asupra companiei, produselor sau serviciilor noastre; (ii) să nu acționați de așa manieră ori să utilizați vreun dispozitiv care ar restricționa, împiedica, incomoda sau nu ar permite oricărui alt utilizator să utilizeze ori să beneficieze de site-ul dfmag.ro sau care ar afecta siguranța site-ului sau (iii) să nu folosiți nici un dispozitiv sau tentativă de a utiliza vreun motor, software, instrument, agent, script sau alt dispozitiv sau mecanism (care include dar nu se limitează la păianjeni, boți, roboți de indexare, avataruri sau agenți inteligenți) pentru a naviga sau a căuta pe site ori pentru a copia conținut de pe site. Ne rezervăm dreptul de a bloca imediat accesul la site și de a închide contul oricărui utilizator care încalcă această prevedere sau orice altă prevedere specificată în acești Termeni.


2. Dreptul de autor asupra informațiilor publicate pe site

Întregul conținut al site-ului dfmag.ro - imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafică web, email-uri, scripturi, programe și alte date - este proprietatea DFM și a furnizorilor săi și este apărat de legea pentru protecția drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială. Folosirea fără acordul DFM a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legislației în vigoare. Se permite folosirea site-ului dfmag.ro numai în limitele menționate în prezentul document.


3. Produsele și serviciile oferite pe site-ul dfmag.ro, politica de prețuri

DFM își rezervă dreptul de a-și selecta clienții. Produsele comercializate prin intermediul dfmag.ro sunt noi, în ambalajul original al producătorului și în momentul livrării sunt însoțite de factura fiscală/certificat de garanție, conform legislației în vigoare. Produsele și serviciile sunt oferite în condițiile respectării prevederilor prezentului document și în limita stocului disponibil.

Prețurile prezentate includ TVA (20%) și nu includ cheltuielile de livrare, în afara cazului în care se specifică în mod expres pe site.

Taxa de livrare pentru fiecare comandă va fi aceeaşi, indiferent de mărimea sau greutatea comenzii dumneavoastră. Costul pentru fiecare metodă de livrare este indicat clar în timpul procesului de finalizare a comenzii. Taxa standard de livrare este de 15 LEI. În cazul în care nu vă putem livra integral comanda şi trebuie să efectuăm mai mult de o livrare, nu veţi suporta o taxă suplimentară pentru livrările ulterioare.

În ciuda eforturilor noastre, un mic număr de produse pot avea pe site prețuri greșite, stabilite în mod eronat de către aplicația noastră informatică. În aceste condiții, întotdeauna se consideră preț final cel acceptat de către client în cadrul discuțiilor purtate cu consultanții de vânzări DFM. Dacă prețul real al produsului este mai ridicat decât prețul afișat pe site, consultanții noștri de vânzări sunt îndreptățiți să vă satisfacă cererea de a va livra produsul la prețul publicat pe site, numai în măsura în care vom putea face acest lucru, după cum și dumneavoastră sunteți îndreptățit să refuzați comanda respectivă. În cazul în care prețul real este mai mic decât prețul publicat pe site, iar dumneavoastră ați achitat prețul în avans, diferența vă va fi returnată după cum se va conveni de comun acord, dar nu mai târziu de 14 zile de la data primirii produsului.

Conținutul dfmag.ro (texte, descrieri ale produselor, caracteristici tehnice, imagini, simboluri) este alcătuit colaborând și cu reprezentanții producătorilor respectivi in țara noastră. DFM și partenerii săi își rezervă dreptul să modifice specificațiile tehnice ale produselor fără o notificare în prealabil.


4. Plasarea comenzii/încheierea contractului

Opţiunile disponibile de plasare a comenzii sunt doar prin intermediul dfmag.ro.

Imediat după plasarea comenzii, dacă ne-aţi furnizat adresa dumneavoastră de e-mail, veţi primi un e-mail de confirmare. În cazul în care, dintr-un anumit motiv, nu vă putem procesa comanda, vă vom anunţa în cel mai scurt timp. În cazul în care am primit deja plata pentru comanda dumneavoastră, vom încerca să vă rambursăm suma respectivă utilizând aceeaşi metodă ca cea folosită pentru efectuarea plăţii. În cazul în care, dintr-un anumit motiv, sunt necesare alte aranjamente, vă vom comunica acest lucru.


5. Anularea comenzii

Puteţi anula sau returna comanda de la data plasării comenzii până în ziua 30 de la primirea articolelor comandate. Dacă aţi plătit pentru aceste articole, vi se va rambursa o sumă care va include taxele de livrare standard ale DFM şi care va exclude taxa de retur al articolelor către DFM în cazul în care a fost generată o astfel de taxă. În cazul în care alegeţi să păstraţi anumite articole şi să anulaţi doar parţial comanda, taxa de livrare nu va fi rambursată. Veţi găsi mai jos integral politica de returnare.

Noi vom încerca să efectuăm rambursarea utilizând aceeaşi metodă folosită pentru efectuarea plăţii în cel mai scurt timp cu putinţă, cel mai târziu în termen de 14 zile de la primirea notificării dumneavoastră de anulare, cu condiţia ca noi să fi primit articolele sau dovada că le-aţi returnat. Poate fi utilizată o altă metodă de plată pentru rambursare cu condiţia ca dumneavoastră să fiţi de acord cu această modificare; acest lucru nu va genera cheltuieli suplimentare.

Dacă articolul pe care l-aţi primit prezintă defecte, vă rugăm să notificaţi imediat societatea DFM şi să returnaţi articolul. Pentru orice produse considerate defecte, DFM va efectua o rambursare integrală. Prevederile specificate aici nu limitează nici un drept aplicabil prevăzut de lege.


6. Plata produselor

Plata produselor comandate de pe dfmag.ro se poate efectua la livrarea produselor de către curier (ramburs) sau în avans.

Puteţi alege să plătiţi în numerar la livrare atunci când primiţi bunurile, fără alte cheltuieli suplimentare.

Plata în avans se poate realiza prin mandat poștal, ordin de plată sau prin card bancar; dovada plății trebuie trimisă către DFM la adresa de email asistenta@dfmag.ro. În cazul plății în avans, livrarea va fi efectuată numai după intrarea banilor în contul DFM. Produsele comandate trebuie achitate integral, în caz contrar nu se va efectua livrarea.

DFM își rezervă dreptul ca în anumite cazuri să solicite plata produselor în avans și de asemenea vă rugăm să reţineţi că nu putem accepta carduri cadou sau carduri de cumpărături ca forme de plată pe dfmag.ro.


7. Livrarea produselor

DFM depune toate eforturile necesare cu privire la acceptarea şi procesarea comenzilor şi va încerca să livreze comanda dumneavoastră la o adresă de domiciliu sau la altă adresă din România, conform opţiunii de livrare selectate de dumneavoastră.

DFM va încerca să depună diligenţe pentru expedierea comenzilor în cel mai scurt timp cu putinţă şi în ordinea în care acestea au fost plasate. Dorinţa noastră este să livrăm comanda în termen de maxim 2 zile lucrătoare de la confirmarea sa. Deşi intenţia noastră este să efectuăm livrarea în intervalul comunicat, va aducem la cunoştinţă că livrarea ar putea dura mai mult din cauza unor evenimente independente de voinţa noastră, dar nu mai mult de 30 de zile calendaristice de la data confirmarii comenzii. În cazul în care termenul de livrare depăşeşte 30 de zile, puteţi anula comanda. Detaliile despre livrare le găsiţi integral pe dfmag.ro în secţiunea Livrare colete.


8. Returul produselor cumpărate

Clientul poate denunța unilateral contractul cu dfmag.ro fără a invoca un motiv, în termen de 30 zile calendaristice cf. ord. 34/2014,  numai în scris și poate returna produsul (produsele) în același termen de 30 zile calendaristice.

Astfel, produsele cumpărate de pe dfmag.ro pot fi returnate conform legii, în 30 de zile calendaristice de la primirea lor prin curier.

Înainte de returnarea produsului, este obligatoriu să anuntați telefonic sau pe email (asistenta@dfmag.ro) intenția de a returna un produs/mai multe produse.

Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantul că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 30 zile calendaristice de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului.

Produsul va fi returnat in condiții bune, neutilizat și nezgâriat. În caz contrar ele pot fi reexpediate clientului.

De asemenea, NU se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri etc. Puteți face returul prin orice firmă de curierat (inclusiv Poșta Română), dar vă recomandăm pentru o mai bună desfășurare a procedurii de retur să utilizați servicii de curierat. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului.

Produsele pot fi returnate fără invocarea vreunui motiv.

Produsul returnat trebuie să fie însoțit de copia după factură, certificat de garanție, și formularul de retur completat online.

dfmag.ro va înapoia contravaloarea produselor în cel mult 14 zile de la data primirii returului. Suma înapoiată nu include cheltuielile de transport.

Returul produselor se supune acestei legi numai pentru produsele care sunt livrate clienților prin curierat rapid. Comenzile care au fost ridicate de la sediul dfmag.ro sau transportate de firma noastră direct la clienți prin intermediul personalului propriu nu sunt considerate comerț la distanța, ci vânzare prin magazine specializate, întrucât pot fi vizualizate, verificate și acceptate personal, ca și corespunzătoare cu scopul și nevoile clientului.

IMPORTANT DE REȚINUT:

DFM garantează o rambursare integrală cu condiţia ca toate articolele să fie returnate în aceeaşi stare în care erau la primire. Nu se acceptă produsele asupra cărora au fost efectuate intervenţii neautorizate sau care au fost deteriorate şi prezintă urme de uzură sau folosire excesivă, zgârieturi, ciobituri, lovituri, șocuri mecanice / electrice; de asemenea, nu se acceptă produsele care nu sunt însoțite de toate accesoriile. Produsele trebuie returnate în ambalajul original, însoțite de etichetele inițiale, intacte, certificatul de garanție în original, dacă a fost emis de producător/ distribuitor și toate documentele cu care au fost livrate. Dacă produsele livrate au fost însoțite de eventuale cadouri, acestea trebuie și ele înapoiate când se returnează produsele.


9. Garanția produselor

dfmag.ro oferă certificate de garanție pentru produsele comercializate, acestea fiind trimise odată cu factura fiscală și cu produsele comandate. Condițiile de garanție sunt în conformitate cu Legea 449/2003 și O.G. 21/1992. La solicitarea garanției este necesară prezentarea produsului defect în ambalajul original, împreună cu accesoriile aferente, copie de pe factura fiscală și certificatul de garanție în original. În cazul în care produsele ajung neînsoțite de aceste documente, produsele pot fi returnate solicitantului/expeditorului fără a i se soluționa garanția.


10. Comentariile utilizatorilor pe site-ul dfmag.ro

Utilizatorii care acceseaza site-ul dfmag.ro pot face comentarii la adresa produselor oferite, care pot fi publicate pe site după o aprobare prealabilă. DFM își rezervă dreptul, dar nu și obligația, de a nu publica pe site comentarii cu conținut ilegal, obscen, amenințător, defăimător, care tulbură în vreun fel viața privată a altor persoane, încalcă drepturile de proprietate intelectuală, conțin viruși, texte reprezentând oferte comerciale sau orice altă formă de spam.

DFM nu va purta responsabilitatea și nici nu va putea fi obligată la nici un fel de despăgubiri pentru orice fel de daune produse de asemenea comentarii sau comunicări electronice, ele fiind oferite sub aceeași limitare a responsabilității ca și restul conținutului de pe site, conform articolelor din acest document.

În cazul trimiterii unor informații, altele decât cele legate de procesul de cumpărare/vânzare a unor produse, se consideră că utilizatorul conferă societății DFM și partenerilor acesteia dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil și retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, precum și dreptul de a o distribui prin orice mijloc media oriunde. Utilizatorul garantează că are toate drepturile asupra conținutului pe care îl transmite prin orice modalitate pentru a fi publicat pe site sau nu, astfel încât, prin folosirea acestui conținut, să nu cauzeze prejudicii nici unei alte persoane.

Pentru orice probleme legate de drepturi de proprietate intelectuală se poate trimite e-mail pe adresa asistenta@dfmag.ro.


11. Calitatea serviciilor de hosting, link-urile către alte site-uri, erori de funcționare, afișare culori 

Site-ul dfmag.ro este găzduit de serverele unei terțe firme. DFM nu va putea fi făcută responsabilă pentru eventualele erori apărute pe site indiferent de motivele apariției lor, acestea incluzând modificări ale site-ului, setări, sau actualizări ale scripturilor programate. DFM nu va putea fi făcută răspunzătoare pentru erorile apărute datorită folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului dfmag.ro. DFM nu răspunde de conținutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legături de pe site-ul dfmag.ro. Pentru respectivele site-uri, răspunderea integrală o poartă proprietarii site-urilor în cauză.

Depunem toate eforturile posibile pentru a afişa corect caracteristicile produselor noastre, inclusiv compoziţia şi culorile. Culoarea pe care o vedeţi va depinde de sistemul dumneavoastră informatic, iar noi nu putem garanta faptul că PC-ul dumneavoastră va afişa corect aceste culori.


12. Abonarea și dezabonarea la buletinul informativ

Abonarea și dezabonarea la buletinul informativ pe site-ului dfmag.ro este gratuit si voluntară, și implică acceptarea următorilor termeni de utilizare. Mesajele trimise nu sunt nesolicitate și vă puteți dezabona oricând. Mesajele trimise respectă Legea Comerțului Electronic în ceea ce privește comunicarea comercială așa cum este ea stipulată de legislația românească și internațională.

Utilizarea buletinului informativ se face în aceleași condiții de limitare a răspunderii din punctul de vedere al conținutului precum se autorizează și folosirea site-ului, în condițiile prevăzute de prezentul document, iar politica de confidențialitate este descrisă pe larg în rubrica Confidențialitate din cadrul site-ului dfmag.ro. DFM deține toate drepturile asupra conținutului buletinului informativ trimis către abonați în aceleași condiții ca și pentru informațiile publicate pe site, în concordanță cu prevederile acestui document.

Abonații buletinului informativ dfmag.ro pot retrimite aceste comunicări comerciale și altor persoane, pe răspunderea lor, și în condițiile în care nu au modificat nici structura, nici conținutul mesajelor respective. Persoanele care au primit de la abonații buletinului informativ  dfmag.ro mesajele comerciale, se consideră că au fost informate în prealabil de către abonați despre prevederile prezentului articol. În acest context, DFM nu poate fi făcut răspunzătoare sub nici o formă de acțiunile abonaților săi.

DFM își rezervă dreptul de a restricționa accesul oricărui abonat la buletinul informativ, dacă DFM are orice fel de motive pentru a crede că abonatul respectiv nu respectă prevederile prezentului document.


13. Dreptul de cesiune

DFM îşi rezervă dreptul de a cesiona sau de a transfera către terţi angajamentul pentru orice cerere/cereri de plată născute în legătură cu livrarea bunurilor.


14. Politica de confidențialitate

Politica de confidențialitate o găsiți integral pe dfmag.ro în secțiunea Confidențialitate date.


15. Răspunderea noastră

Nimic din aceşti Termeni nu va exclude sau limita răspunderea DFM cu privire la orice aspect pentru care ar fi ilegal să ne limităm sau să ne excludem răspunderea.

DFM acceptă răspunderea pentru deces sau leziune corporală provocate de neglijenţa noastră sau de cea a angajaţilor sau reprezentanţilor noştri. Nu intenţionăm să excludem răspunderea pentru declaraţiile false făcute de noi sau de angajaţii sau reprezentanţii noştri. În eventualitatea încălcării acestor Termeni, vom fi răspunzători doar pentru pierderile care sunt o consecinţă previzibilă în mod rezonabil a acestei încălcări.

DFM nu este răspunzătoare pentru pierderile indirecte care sunt un efect secundar al pierderii sau pagubei principale, de exemplu pierderea profiturilor sau pierderea oportunităţii, sau pentru imposibilitatea de a livra bunurile sau de a ne îndeplini oricare dintre obligaţiile care ne revin conform acestor Termeni în cazul în care această imposibilitate este cauzată de un eveniment asupra căruia nu deţinem nici un control, care include dar nu se limitează la: incendiu, inundaţie, furtună, răscoală, dezordine civilă, război, accident nuclear şi activitate teroristă. Răspunderea noastră maximă faţă de dumneavoastră pentru orice pierdere sau pagubă care se produce în legătură cu comanda dumneavoastră pe dfmag.ro va fi limitată la preţul total al comenzii dumneavoastră.


16. Rezilierea unor termeni

În cazul în care o parte a acestor Termeni este interzisă sau considerată fără efect de orice instanţă sau organism de reglementare, ceilalţi Termeni vor continua să se aplice.


17. Dispoziții finale

Orice altă problemă cauzată de produsele și serviciile prezentate pe dfmag.ro și care nu este deja tratată de nici un articol din prezentul document, se va soluționa pe cale amiabilă în termen de 30 de zile lucrătoare de la data sesizării în scris a problemelor, de către utilizator.

În cazul în care nu s-a reușit stingerea conflictului pe cale amiabilă, competența revine instanțelor de judecată române sau unui organism de rezolvare a disputelor alternativ, agreat de ambele părți. Fiind de acord cu acești Termeni și Mențiuni Legale de utilizare a site-ului dfmag.ro, clientul își asumă în totalitate consecințele ce decurg din folosirea în aceste condiții a site-ului.